Bitt av bryggebasillen

ØLSom jeg nevnte for et par uker siden, så var jeg på besøk hos Christoph og Anette som driver matbloggen «Led oss inn i fristelse». Det jeg gjorde der den dagen, bortsett fra å henge rundt og spise muffins, var ølbrygging. Ei stund nå har jeg hatt lyst til å lage en sak om hjemmebrygging av øl (det følger seg jo godt inn i rekken av andre drikkevarer jeg har skrevet om. For to år siden skrev jeg om akevitt), så når muligheten bød seg, tok jeg den.

Christoph er jo en mann med mange jern i ilden, og ett av dem er altså ølbrygging. Foreløpig vet vi jo ikke hvordan resultatet av denne bryggedagen ble, men jeg tipper det blir tidenes IPA.

Men siden dette er stedet for bakomhistorier, kan jeg avsløre såpass at Christoph trolig aldri har laget øl mindre nøyaktg enn denne gangen. En masete journalist og en ivrig tilskuer hang over skulderen hans hele dagen. Og selv om jeg hjalpt til med vasking, tror jeg ikke at jeg gjorde opp for alt «bråket» jeg lagde 😉

Var også med en gjeng bryggekarer fra Elverum og smakte på deres bryggevarer, også hadde jeg med mannen som skriver landets lengstlevende ølspalte (som begynte i HA, men fortsatte i Østlendingen da Bjørn-Frode skifta jobb).

Mens jeg har drevet med denne saken har jeg også kjøpt meg mer enn ei bok om ølbrygging – og lest dem, så når jeg har fått litt ro i livet mitt (skal jo snart flytte), så tror jeg ikke at jeg kommer utenom å prøve selv.

I stedet for å si mer om hva jeg har gjort i denne saken, så lenker jeg til den her jeg. Håper noen leser den, og ikke minst koser seg med den :)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: