Eidsvoll i 24 timer

Jeg har vært med på noe gøy. Det er jeg jo forholdsvis ofte, men noen når man jobber i NRK så er det gjerne slik at man innimellom får litt mer følelse av å jobbe i nettopp NRK enn andre ganger. Det gjorde jeg tidligere i mai.

Sakte-tv har kommet for å bli. I februr ble jeg kontakta av NRK i Bergen med spørsmål om jeg ville være med på det som trolig ville være det rareste prosjektet i denne genren til nå. 24 timer med forelesninger og samtaler om temaer som kunne kobles til 1814. På toppen av alt skulle dette selvsagt foregå i den nyoppussa rikssalen i Eidsvollsbyggningen.

Når man får et spørsmål som dette, kan man jo ikke annet enn å si «ja». Vi var et forholdsvis lite team med tanke på at det faktsik skulle sendes i 24 timer i strekk – direkte på NRK2 selvfølgelig, men allikevel får du følelsen av å være med på noe ganske stort. Først på grunn av det proffe samarbeidet med folka på Eidsvoll, så på grunn av det proffe teamet som jobba med prosjektet, så på grunn av alle de knakende gode foreleserne som var med på det og sist, men ikke minst, på grunn av at det gjennom hele døgnet kom folk inn i rikssalen for å få med seg det som skjedde der.

Jeg hadde ansvar for sosiale medier. Satt og fulgte med på alle meldinger som kom inn. Ga svar til de som trengte det, sendte videre til en teknisk person som la kommentarer ut på sendinga og så videre. Det var ikke overveldende mye respons vi fikk underveis, men enkelte ting skapte mer engasjement enn andre. Foredragene om 112 eidsvollsmenn på 112 minutter, mannsdrakter anna 1814 og om «jødeparagrafen» er noen av dem. Forøvrig syntes jeg at det var et artig påfunn at NRKs politiske kommentator, Lars Nehru Sand, kommenterte den politiske situasjonen for 200 år siden.

Hele døgnet er delt opp i 16 «episoder» og jeg anbefaler alle å gå inn og titte. Et tema for enhver, vil jeg tro – det er jo så populært å fordype seg litt i grunnloven og alt rndt den i dette jubileumsåret. Dette er i alle fall nerdete nok :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: