#Hundredagersprosjektet

Skeptisk

Økt 1 av 100. Ivrig? Ikke så veldig.

Jeg har hivi meg på et hundredagersprosjekt. Hva er det, tenker du kanskje. Jo, nå skal du høre. #hundredagersprosjektet er ifølge de som fant det på, omtrent det du gjør det til selv, men hovedpoenget er at du skal være i aktivitet i hundre dager. Tanken er da at når hundre dager har gått, er du så i sonen at du bare fortsetter og fortsetter og fortsetter.

Som så ange andre «greier» om dagen, så plukka jeg opp dette i sosiale medier. Det er Vibecke som skriver på Vibbileaks som sies å være damen bak hele hundredagersprosjektet. Hun start opp for å komme i bedre form og hadde et halvmaraton som mål. Prosjektet ble også dokumentart på Instagram, sånn for å få litt ekstra press på å gjennomføre (derfor også #hundredagersprosjektet – MED hæsjtægg).

Hundredagersprosjektet

Lista på kjøleskapet. Økt 34 av 100 er gjennomført.

Det er mange som har funnet inspirasjon i prosjektet og selv starta jeg opp den 27. april. I dag har jeg altså gjennomført økt 34 av 100. Jeg har ikke vært like god med dokumentasjon på det store internettet, men lista jeg har hengende på kjøleskapet gjør susen.

For min del har prosjektet en lav terskel. Jeg hadde rett og slett for mange dager da jeg bare satte meg på sofaen og koste meg med tv-serier på kveldstid. For mange timer i løpet av vinteren og våren har forsvunnet på det viset – jeg har jo vært sliten etter jobb osv osv. Men en tur ut i verden kan gjøre underverker. Gjerne større underverker enn tre timer med div HBO-serier. Noen dager har jeg jo også bare fryktelig mye å gjøre, så tida ikke strekker til (det er vel et kjent fenomen for de fleste).

Furuberget

På tur i Furuberget. Uant antall stier.

Derfor: For å være sikker på å få til aktivitet er minimum for meg en tur rundt på Hamar Vest som tar meg ce 20 minutter når jeg går raskt. 20 minutter har man nemlig ALLTID tid til. Så bygger jeg på fra det. Aktivitetene inneholder alt fra hagearbeid, via styrketrening til svømming. Ei stund etter at jeg flytta til Hamar «oppdaga» jeg Furuberget og minst et par ganger i uka går eller løper jeg der oppe.

Etter disse 34 dagene har jeg kommet til et punkt der det ofte ikke frister å legge seg på sofaen før jeg har vært ute en tur. Det må da være et godt tegn. Jeg har ikke noe mål for prosjektet. Det burde jeg kanskje hatt, men å sitte mindre på ræva (for å si det som det er), er jo et mål i seg sjøl.

Kua på Ankerskogen

Kua vil gjerne slå følge inn i Anker’n for å svømme, men hun mangler en svømmefot.

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: