Slik nytes livet

Jeg innrømmer det glatt: Jeg har aldri vært spesielt flink til å ha ferie. Mest fordi jeg har hatt veldig lite ferie i mitt liv – ikke det, jeg har jo hatt fri fra skole og slik, men vokser man opp i en av landets viktigste landbrukskommuner, og atpå til på et småbruk der ferier alltid er høysesong for noe som produseres, da er det ganske vanlig å 1) hjelpe til og 2) feriere hjemme.

20130920-124852.jpgI løpet av de siste årene tror jeg at jeg har blitt flinkere til å ta ferie. Altså, ikke bare holde meg borte fra jobb, men også la vær å sjekke e-posten hver time, la vær å tenke så mye på NRK-livet og ikke minst: Slappe av.

Jeg har en strategi for å få det til – en strategi som funker veldig fint for meg. I år for eksempel – jeg hadde ei uke sommerferie, jobba masse fram mot valget og tok meg tre uker fri etter det – når jeg er god og sliten. Sommer på jobb er trivelig og høsten blir mye kortere. Det er ofte mindre turister i september enn i juli og ting koster dermed mindre også. Ulempen med dette er selvfølgelig at få andre jeg kjenner har fri samtidig – men med et åpent sinn, reiser jeg på eventur allikevel.

I år har jeg riktignok med meg litt selskap – i alle fall i noen få dager. Fra i morgen er jeg overlatt til meg selv og det er da det virkelige eventyret begynner. Etter fire dager i Nice skal jeg reise rundt og nyte livet. Det eneste jeg har å forholde meg til er at flyet mitt går fra Paris neste lørdag – veien dit er veldig åpen!

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: