Som en fugl gjennom lufta: Paragliding i Annecy

Oppe i lufta

I lufta over Lac d’Annecy.

Det er vel sagt så mange ganger at det har blitt en klisje, men det gjelder fortsatt: Folk har lyst til å fly. Ikke bare i et fly, men som en fugl. Det er jo derfor vi fortsetter å prøve. Jeg har vært på ferie med min venn «Franz» (han vil gjerne kalles det), og jeg overrasket ham med en flyvende opplevelse på turen – paragliding.

Annecy (fransk by ca 30 minutter fra Geneve) er, etter sigende, et svært bra sted for luftsport. Fjellene som ligger rundt innsjøen ligger slik til at det stort sett er god oppdrift å finne. Siden det nå var tredje gangenjeg stakk snuta mi innom Annecy, ville jeg prøve denne oppdriften.

Jeg tok i bruk min gode venn, Internett. Han kunne fortelle meg mange ting som er kjekt å vite og gav meg tips om neon jeg kunne snakke med før turen. Dessverre hadde jeg litt dårlig tid, så rakk ikke å snakke med så mange av disse, men fikk noen gode tips allikevel.

Siden jeg aldri har prøvd å være fulg før, var det kjekt å finne noen som ville hoppe tandem med oss. Det er det mange selskaper som holder på med i området rundt Lac d’Annecy, men jeg endte på Annecy Aventure. Nå har jeg jo ikke noen andre å sammenligne med, men etter hva jeg kan si, var det godt organisert.

Fjell ved Annecy

Dette var gjengen som hoppa før oss.

Jeg bestilte og betalte på forhånd, så møtte vi opp ved landingsplassen deres til avtalt tid, ble kjørt opp til en rampe oppe i fjellet, hoppet ut og landet på samme sted som vi startet fra. I bilen opp fikk vi litt info om hva som skulle skje, hva vi skulle gjøre og ikke minst – hva vi ikke skulle gjøre.

Så var det bare å spende på seg utstyret da, og løpe utfor en liten skrent. Og mens jeg løp letta vi og fløy utover.

Det var nydelig. rett og slett. Det var fantastisk solskinn og området viste seg fra sin beste side. Vi fant litt god oppdrift og havnet langt oppe i fjellet. Sirkla rundt der oppe, titta ned på de andre (som ikke hadde funnet den oppdrifta som vi hadde funnet) og slappa av. Eller: Jeg slappa i alle fall av. Alexis (som han het han jeg hoppa med) måtte jo jobbe litt, men jeg velger å tro at han også hadde en fin tur.

Etter en halvtimes smakebit på flyvning, skjønner jeg godt hvorfor fuglene holder på med det. Så får vi se da, om vi kommer til å prøve ut livsstilen deres mer. Både «Franz» og jeg var i alle fall fornøyd etterpå.

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: