Aspirantsnekker Helleth

Jeg har jo hatt et pågående hageprosjekt. I den planen ligger også en fornying av verandaen. Jeg hadde nok egentlig sett for meg noe helt anna enn hvordan det ble, men du og du, jeg er fornøyd.

Jeg satt meg ned og titta litt på internett. Fant noen tips og satt i gang med først tenking, så tegning. Litt feil rekkefølge, kanskje, men etter det gikk jeg ut på verandaen for å ta mål. Veggen var enda lengre enn jeg trodde, så måtte, ikke uventa, tegne på nytt.

Etter at all denne harde jobben var gjort, konfererte jeg med Herren i huset. «Ser bra ut», sa han. Ferdig med det.

Heldig for meg har jeg ei søster som er snekker. Så jeg kasta meg over telefonen. Vi møttes, hun inspiserte tegningene, godkjente tegningene og hjalp meg med innkjøp og saging av det som skulle bli rammeverket og plankene.

Så langt, så vel. Vel hjemme tok vi fram drillen og satte i gang. Rammeverket ble overraskende raskt satt sammen og jeg visste allerede da at dette kom til å bli suksess.

SuperOliver ville gjerne være med tante og bygge, så da fikk han selvfølgelig det. Plankelaget ble lagt med god hjelp fra fireåringen.

Neste steg i min plan var madrasser. De ville jeg ha laget skikkelig, så jeg tok min venn Internett til hjelp igjen. Dermed fant jeg Design D i Brumunddal. Jeg fikk laget og trukket madrasser med skikkelige glidelåser, så jeg kan vaske det om det trengs også.

Kronen på verket kom da jeg fant store hotellputer hos Kid. Dem sydde jeg trekk til selv.

Har blitt superfornøyd med den nye kroken min!!! Hva tror du?

Den lengste delen av sofaen min er 2.30 lang, den korteste 1.80. Setet er 0,80 meter dypt og herligheten er 0,40 meter høy. 

For å lage en tilsvarende sofa, trenger du: 

  • 2x 2″2″ på 2,30 meter (lengste del av ramma)
  • 2x 2″2″ på 1,00 meter (korteste del av ramma)
  • 6x 2″2″ på 0,70 meter (tverrbjelker i ramma)
  • 10x 2″2″ på 0,40 meter (bein)
  • 2x 2″2″ på 0,60 meter (bein + armlen)
  • 9x 1.50 lange planker (til sete)
  • 9x 1.80 lange planker (til sete)
  • 2x 0,70 lange planker (til armlen)

Skru sammen ramma. De to lengste beina monteres ytterst slik at 20 cm stikker opp – her skal armlenet være. Legg ut ramma på gulvet og se at bitene passer sammen før du skrur alt sammen. Skrur ja – bruk skruer, ikke spiker. Så er det bare å sette i gang. Så fort ramma er på plass, er det bare å legge på setet. Bruk skruer der også.

Voila!

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: