Helles helsefarm

Belgiske vafler–  Ohh… Det var jammen godt.

Fire personer lener seg fornøyd bakover. Sipper til kaffen. Et fat med belgiske vafler er fortært.

Det er Europeisk marked i Hamar denne uka. Vivian er også i Hamar og vi rusla forbi da de holdt på å sette opp bodene sine. Noen timer senere ble vi sittende og snakke om det og jeg begynte å tenke litt på belgiske vafler. Så kom jeg på at jeg jo har et belgisk vaffeljern stående (ja, det har jeg) og at det ikke hadde vært en skam om det ble brukt en gang til (for ja – jeg har brukt det en gang, eller kanskje to ganger, før).

Så søkte jeg litt på internett. Lærte at det finnes to typer belgiske vafler (og dette jernet har jeg altså eid i fem år) – en type fra Brussel og en type fra Liége. Hvis du leter etter bakgrunnen for alt, kan du lese mer om vaffeltyper her. 

For å fortsette historien min så var det Liége-vafler jeg hadde lyst til å lage. Fant en oppskrift på det på «Pias kitchen», modererte den littegrann og rørte i veg.

Hva kan jeg si?

DET BLE STRÅLENDE!

Og selv om Vivian hadde helsefokus denne uka, så lurte jeg på henne både vafler, is og sjokoladesaus. Men vi spiste ikke alle selv. Kai og Audun bidro med sitt.

Nå vil jeg bare ha flere vafler.

Du trenger: 

  • 1 dl lunkent vann
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 3 ss sukker
  • 280 g mjøl
  • ca 2 dl smelta smør
  • 3 egg

Bland vann, gjær og sukker. La dette sammen og la det stå i ca 15 minutter. Hell det over mjølet og rør rundt. Hell i smøret mens du fortsetter å røre. knekk oppi eggene mens du fortsetter å røre. La det hele stå i ca 15 minutter.

Så setter du i kontakta da og tar en dæsj med røre i jernet og steiker flotte, ferske, velduftende belgiske vafler.

Oppskrifta blir ca 10 vafler. I mitt tilfelle ble det 10 vafler og en rar liten sak som er perfekt å spise mens du står på kjøkkenet og venter.

Leave a Reply

%d bloggers like this: