Ottestads mest berømte matmuffins

Lett som en plett

Lett som en plett

Jeg var på besøk hos Christoph og Anette, som blant annet driver matbloggen «Led oss inn i fristelse», forleden dag. Jeg var der fordi jeg skulle lage en sak (som jeg trolig kommer tilbake til ved en senere anledning), men mens jeg var der fikk jeg blant annet smake på deres berømte matmuffins.

Det er jo skrekkelig enkelt å ha liggende, enten for å ta med på jobb (eller andre steder der man inntar niste) eller for å servere hvis man plutselig får gjester. Så da jeg kom hjem ble jeg såpass inspirert at jeg tok fram oppskrifta dems, tilpasset den til mitt eget bruk og lagde en porsjon. Så her er de – fritt etter Christoph og Anette:

Du trenger:

  • 250 gram sammalt mjøl
  • 250 gram fint mjøl
  • 100 gram havregryn
  • 20 gram bakepulver
  • En dæsj salt
  • 2 egg
  • 100 gram smør
  • 4 dl mjølk
  • 150 gram parmesan
  • 150 gram brennende heit pepperoni

IMG_1985Dette blir halvgrove muffins, du kan mikse og trikse med mjølblandinga sjøl (jeg er for eksempel veldig glad i havregryn i baksten min), men pass på at det ikke blir for tørt da… Resultatet var i mitt tilfelle en klissete deig/tørr røre før steiking. Du kan bytte ut parmesan med hva du enn selv vil ha og pepperoni kan erstattes med pølsebiter, skinke eller hva du måtte ønske.

Slik gjør du det:

Bland  alle de tørre ingrediensene i en bolle. tilsett egg, mjølk og smelta smør. Bland alt dette sammen til du har en slags klissete, men jevn deig. Tilsett oppskørte ostebiter og det du måtte ønske av annet snaskens.

Så putter du røra opp i muffinsformer før du setter hele sulamitten inn i steikeovnen. Den har du selvfølgelig varmet opp til 250 grader allerede. Så lar du dem stå der og varme seg i ca 15 minutter før du kan helle i et glass mjølk, ta med deg en muffins, synke ned på sofaen og være fornøyd med deg selv.

Og det beste er: Du slipper å spise tørre brødskiver på jobb i morgen.

Muffins

Bon appetit

 

 

Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: